Rösti van koolrabi

Rösti van koolrabi, rösti, koolrabi, vegetarisch, groenten, biologisch recept, seizoensgroenten

Koolrabi is een vrij onbekende groente en kan zowel groen als paars zijn. De smaak van beide kleuren koolrabi is wel vrijwel hetzelfde. Koolrabi is familie van de knollen en zowel rauw als gekookt heel lekker. Rauw heeft het een wat pittige smaak, net als radijs. Gekookt verdwijnt die pittige smaak wat meer. Dit recept van rösti met koolrabi is weer een creatie van Barry en Vivian met de koolrabi uit het biologische groentenabonnement. Prachtige paarse exemplaren dit keer. Als je zo gek bent op rösti als ik dan is dit echt een heerlijk recept. Als je eenmaal een keer zelfgemaakte rösti van koolrabi, aardappel en ui gegeten hebt wil je niet meer anders. Lekkere frisse salade en een stukje verse vis erbij en je kan aan tafel!

Rösti van koolrabi

Recept uitprinten
Porties: 4 grote of 8 kleinere Kooktijd: 1 uur

Ingredients

  • 600 gr koolrabi
  • 300 gr aardappel
  • 1 ui
  • een bosje peterselie
  • 4 el bloem
  • 3 el olie
  • zout en peper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Schil de aardappel, koolrabi en ui.

3

Rasp ze met een grove rasp en meng het door elkaar.

4

Schep het mengsel op een schone theedoek, vouw de theedoek dicht en wring er boven de gootsteen zoveel mogelijk vocht uit.

5

Doe het mengsel vervolgens terug in een kom.

6

Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de kom.

7

Voeg ook de bloem toe en kneed het met je handen door elkaar tot een kleverig mengsel ontstaat.

8

Breng op smaak met zout en peper.

9

Verhit de olie in een ruime koekenpan op hoog vuur.

10

Verdeel het aardappel-koolrabimengsel in 4 porties en rol er stevige ballen van met je handen.

11

Druk ze vervolgens uit, tot het dezelfde vorm heeft als een grote hamburger.

12

Leg de rösti’s in de pan en druk ze met een spatel nog een beetje aan.

13

Bak de rösti’s in ongeveer 5 minuten aan beiden kanten goudbruin (met een spatel kun je ze gemakkelijk omdraaien).

14

Schep de rösti’s over in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in het midden van de oven.

Notes

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie