Pizza margharita

pizza margharita, pizza, recept, tomaat, mozzarella, basilicum, groenten, makkelijk, biologisch

Zaterdag avond pizza avond! Ik maak graag pizza’s en vind het leuk om er eindeloos mee te variëren. Ik heb dan ook een echte pizza steen gekocht voor in mijn oven. Op die manier boots je het beste een echte pizza oven na. Een van mijn favoriete pizza’s blijft toch wel de pizza margharita. Lekker met goede tomatensaus, tomaat, mozzarella en verse basilicum. Heerlijk! Maak eerst het pizzadeeg zoals omschreven bij de pizza met verse vijgen, gorgonzola en gekarameliseerde ui of gebruik een kant en klaar bodem. Wat ik zelf ook erg lekker vind als ik geen tijd heb is een Turks brood kopen en deze overdwars doormidden snijden. Beide kanten kun je dan gebruiken als pizza bodem voor je pizza margharita. Als je wel zelf je deeg maakt, begin dan ruim op tijd want het deeg moet nog lange tijd rijzen.

Pizza margharita

Recept uitprinten
Porties: 2 grote pizza's Kooktijd: 3 uur

Ingredients

  • 1 x recept pizzadeeg (zie pizza met verse vijgen) of gebruik kant en klaar bodem
  • 500 gram passata die pomodoro
  • 250 gram cherrytomaatjes (vind ik zelf het lekkerste, maar Roma- of tros tomaten kan natuurlijk ook)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

1

Verwarm je oven voor op 230 graden.

2

Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne pizza’s en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

3

Breng de passata op smaak met de Italiaanse kruiden, zout, peper en een uitgeperst teentje knoflook.

4

Schep een ruime eetlepel passata op het uitgerolde deeg en verdeel met de bolle kant van de lepel over het deeg.

5

Snijd de mozzarella in dunne plakjes.

6

Verdeel de mozzarella over beide pizza's.

7

Was de cherrytomaatjes en snijd in dunne plakjes.

8

Verdeel over beide pizza's zoveel als je lekker vind.

9

Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat meer peper.

10

Bak de pizza's in het midden van de oven ongeveer 12 - 15 minuutjes tot ze mooi krokant zijn.

11

Scheur tot slot de basilicum erover en dien op.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie