Over mij

miss baxel, over mij, koken, recept, gezond, groenten, biologsich, keuken, makkelijk, vers, keuken, vegetarisch

Over mij

Ik ben Anna Kaptein en ik hou van alles wat met koken, lekker eten en gezond leven te maken heeft. Naast mijn baan in het facilitaire werkveld sta ik ook veel in de keuken. Mijn ervaringen en recepten deel ik hier met jullie, onder de naam Miss Baxel.

Hoe het begon

De naam Miss Baxel is al op de middelbare school ontstaan toen ik samen met een vriendin wekelijks aardig wat uren in de keuken doorbracht. Heel wat recepten en producten hebben wij uitgeprobeerd. Omdat wij ook anderen dan onze familie van onze kookkunsten wilden laten proeven zijn wij begonnen om voor verjaardagen en kleine feestjes te koken en te bakken. Verrassend genoeg werd Miss Baxel een succes en hebben wij heel wat weekenden en nachten in de keuken doorgebracht. Tijdens de studies zijn onze wegen gescheiden en is Miss Baxel langzaam uitgedoofd. Mijn passie voor koken en eten is echter gebleven. Ook ben ik mij steeds meer gaan interesseren in gezond en biologisch eten en koken met groenten uit het seizoen. Als ik mijn kook- en eetstijl zou moeten samenvatten, komen de volgende dingen in mij op:

  • gezond;
  • veel groenten;
  • 80/20 regel (80% gezond, 20% minder gezond);
  • biologisch;
  • af en toe vlees en vis;
  • balans;
  • kwaliteit;
  • seizoens- en streekproducten;
  • eenvoud;
  • suiker met mate.

Kortom, er is niets wat ik helemaal schrap, maar ik kies- en maak alles bewust.

En nu?

De laatste jaren sta ik weer meer en langer in de keuken, zijn kookboeken en -websites mijn nieuwe literatuur en ga ik graag naar leuke, nieuwe en culinaire plaatsen. Om die reden is in 2016 Miss Baxel weer tot leven geroepen, om zo mijn passie te kunnen uitoefenen en delen. Daarnaast ga ik in september 2017 starten met de koksopleiding, om zo nog meer te leren over koken, lekker eten en goede (gezonde) producten.

Dus ben je op zoek naar een makkelijk en gezond recept? Kook jij ook graag met verse en biologische groenten uit het seizoen en bak je meestal met natuurlijke zoetstoffen? Dan ben je hier op de juiste plek!

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie