Gevulde zapallito courgette

gevulde zapallito courgette, courgette, zomerpompoen, bolvormige courgette, groenten, biologisch, recept, groentenpakket,

De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is een vruchtgroente en familie van de courgette. Qua smaak en looks lijkt hij ook het meeste op de courgette, alleen dan iets zoeter en rond natuurlijk. In de zapallito zit alleen draderig vruchtvlees, net zoals bij de pompoen. Dit moet je verwijderen. De zapallito courgette is daarom heel geschikt om te vullen. Het recept van gevulde zapallito courgette is daardoor tot stand gekomen. En het ziet er prachtig uit, van die gevulde zapallito courgette bolletjes. Als je niet aan zapallito kan komen kan je ook prima gewone courgette gebruiken. Deze kan je ook makkelijk uithollen. Het vruchtvlees uit de gewone courgette kan je wel allemaal eten. Dus niet weggooien maar fijn snijden en meebakken met de rest.

zapallito, zomer pompoen, bol courgette

Gevulde zapallito courgette

Recept uitprinten
Porties: 2 personen Kooktijd: 1 uur

Ingredients

  • 2 zapallito bol cougettes (2 gewone courgettes kan ook)
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 75 gram feta
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 5 grote kastanjechampignons
  • Paar stengels peterselie.

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Was de zapallito's.

3

Snijd van beide zapallito's het kapje eraf.

4

Hol met een lepel beide zapallito's uit en blijf overal ongeveer 1 cm van de rand af.

5

Hol de kapjes ook een klein beetje uit.

6

De draden en de pitten die eruit komen kun je niet eten, het stevige vruchtvlees wel. Snijdt het stevige vruchtvlees in kleine stukjes en houdt apart.

7

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.

8

Bestrijk de binnenkant van de zapallito's met olijfolie en de binnenkant van de kapjes ook.

9

Bestrooi met wat zout en peper en plaats beide zapallito's op een bakblik met bakpapier in het midden van de oven.

10

Bak 10 minuten en haal ze dan weer uit de oven.

11

Snipper de ui en knoflook.

12

Snijd het pepertje in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijdt ook in kleine stukjes.

13

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en ras el hanout tot de ui glazig is.

14

Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg toe. Bak een paar minuten mee.

15

Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.

16

Snijd de feta in kleine blokjes.

17

Giet de rijst af als deze gaar is en voeg dit samen met de blokjes feta toe aan het mengsel.

18

Hak de peterselie grof en voeg als laatste toe.

19

Roer goed door elkaar.

20

Breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.

21

Vul de zapollita's met het mengsel en druk licht aan. Er mag een bolling opstaan.

22

Plaats de kapjes voorzichtig boven op de gevulde zapollita en plaats in het midden van de oven.

23

Bak in 25 minuten gaar.

24

Als je nog rijstmengsel over hebt bak je dit nog kort op in de koekenpan en serveer met de gevulde zapollita's.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie