Bananenbrood – of muffins

bananenbrood

Regelmatig maak ik met de overrijpe bananen een bananenbrood- of bananenmuffins. Zo heb ik doordeweeks elke dag een plak bananenbrood om mee te nemen naar mijn werk als gezond tussendoortje. Ook als gezond ontbijt is dit recept van bananenbrood heel geschikt! Ik heb inmiddels een aantal variaties uitgeprobeerd, maar dit is tot nu toe mijn favoriete combinatie. Banaan, havermout, ei, kokos en gedroogde cranberry’s. Heerlijk!  En helemaal zonder toegevoegde suikers. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan varieren met de ingrediënten om zo jou favoriete versie te maken.

Ik vries vaak enkele plakken- of muffins in voor als ik het druk heb. Zo heb ik altijd een voorraadje bananenbrood liggen als gezond tussendoortje óf ontbijt!

Bananenbrood - of muffins

Recept uitprinten
Porties: 1 brood of 12 muffins

Ingredients

  • 150 gr havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 30 gr gemalen kokos + extra beetje voor garnering
  • 75 gr gedroogde cranberry's
  • 1 eetlepel agave siroop
  • scheutje amandel-kokos melk
  • mespunt zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe de havermout en de bananen in een keukenmachine of blender en maal deze fijn.

3

Meng vervolgens de havermout en bananen in een kom met de eieren, kokos en cranberry's en het mespunt zout. Voeg het bakpoeder en de amandel-kokosmelk toe en mix alles goed.

4

Vet een cakeblik of muffinvorm in en verdeel het beslag hierover. Bak in ongeveer 30 minuten af in de oven en test de gaarheid even met een satéprikker.

5

Besprenkel het bananenbrood na afkoelen en uit de vorm halen met de agavesiroop en garneer het met het restje geraspte kokos.

 

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie